ORTODONTIE ORTOPEDIE DENTO-FACIALA CHIRURGIE ORTO-MAXILO FACIALA Rosiori de Vede :   Luni - Vineri 08 - 12 Caracal :         Luni - Vineri 17-20 Valcea :           Sambata para 10-14 Craiova :          Sambata impara 10-16
Ortodontia este specialitatea stomatologiei ce presupune diagnosticarea, preventia si tratamentul iregularitatilor dentare si faciale. Aceasta se ocupa cu studiul si tratamentul malocluziilor dento-faciale (muscaturilor incorecte), care pot fi rezultatul pozitiei incorecte a dintilor sau a oaselor sau incongruentei arcadelor dento-alvelolare. Bracketsii, aliniatoarele si alte tipuri de aparate ortodontice sau ortopedice sunt utilizate pentru corectarea anomaliilor prin miscarea dintilor si a oaselor.

In cazul copiilor, un aparat dentar poate corecta in perioada de crestere inconcordantele maxilarelor, poate
sa ghideze eruptia dintilor permanenti cat mai aproape de pozitia lor corecta, in asa fel incat, in momentul
in care toti dintii permanenti au erupt, sa diminueze timpul necesar unui tratament ortodontic ulterior.

In cazul adultilor, un aparat dentar poate corecta atat pozitia incorecta a dintilor, cat si ocluzia - muscatura. In multe cazuri, tratamentul ortodontic este necesar pentru pregatirea preprotetica, pregatirea chirurgicala, repozitionarea dintilor in vederea punerii unui implant dentar sau pentru stabilizarea ocluziei in cazul pacientilor cu afectiuni parodontale de la moderat la sever.
Cu ani in urma, tratamentul ortodontic se adresa in mod special adolescentilor si preadolescentilor dar o data cu evolutia tehnicilor de tratament fixe, adultii beneficiaza din ce in ce mult de acest tip de tratament.
Indiferent de varsta, tratamentul ortodontic poate imbunatati ocluzia, poate mari eficienta dintilor in raport cu functia pe care o exercita si poate creea un zambet armonios.
Ortodontia presupune repozitionari dentare o data cu radacinile acestora, ceea ce are ca efect un suport superior coroanei dintelui iar tratamentul ortodontic prezent ofera maximul de confort si reducerea din ce in ce mai mult al timpul de tratament.
ASTAZI EXISTA MAI MULTE OPTIUNI PENTRU PACIENTII CARE DORESC SA ISI INDREPTE DINTII :

APARAT FIX  SAFIR -  Realizata din Safir pur, al doilea mineral dupa Diamant ca duritate, care exista. Fiecare cristal este prelucrat, ulterior slefuit la temperaturi ridicate, intr-un bracket de o finete superioara , de o claritate incredibila(transparent) si de o duritate exceptionala. Astfel acest tip de aparat este aproape invizibil!!!

APARAT FIX METALIC - Tehnologia in Ortodontie a evoluat asa de mult incat pana si aparatele cu bracketi metalici au suferit o schimbare radicala! Astfel aparatul este mult mai redus ca dimensiuni iar impactul estetic este foarte favorabil. Calitatea LANCER  face ca acesti bracketi sa fie extrem de subtiri si foarte bine tolerati de catre pacienti.

APARAT MOBILIZABIL - Acest tip de tratamenet ortodontic cu aparat mobilizabil este indicat pentru un tratament interceptiv la copii,in perioada de crestere. Sunt folosite in general pentru a stimula crestera arcadelor facilitand alinierea dentara sau pentru corectarea unor mici malpozitionari.