ORTODONTIE ORTOPEDIE DENTO-FACIALA CHIRURGIE ORTO-MAXILO FACIALA Rosiori de Vede :   Luni - Vineri 08 - 12 Caracal :         Luni - Vineri 17-20 Valcea :           Sambata para 10-14 Craiova :          Sambata impara 10-16
Unul dintre cele mai importante servicii pe care le oferim in cadrul clinicii noastre este ortodontia si ortopedia dento-faciala.Avand in vedere ca aproximativ 2% din populatia globului are dintii perfecti, trebuie sa ne ingrijoram atunci cand functionalitatea danturii noastre are de suferit. Indreptarea dintilor nu reprezinta doar factorul estetic. Principalul punct pe care Clinica Maxident il urmareste intr-un tratament ortodontic este obtinerea unei functionalitati corecte. Daca functioneaza bine, este si frumos, insa acest lucru nu se aplica si invers. Daca este frumos nu inseamna neaparat ca este si functional.

Malocluziile - nealinierea dintilor sau relatia incorecta dintre dintii celor doua arcade dentare - interfereaza cu abilitatea de a mesteca si de a rupe alimentele, lucru care ne afecteaza digestia si in cele din urma, sanatatea generala a organismului.

In cadrul cabinetului nostru, veti primi toate informatiile necesare pentru rezolvarea problemelor dumneavoastra dentare, fiind de datoria noastra sa va orientam in orice problema si/sau urgenta dentara, iar in cazurile in care este nevoie, sa va punem in legatura cu specialistii de care aveti nevoie.
Pe langa ortodontie si ortopedie dento-faciala, Clinica Maxident mai realizeaza si tratamente de profilaxie, detartraj si albire.
Ortodontia este specialitatea stomatologiei ce presupune diagnosticarea, preventia si tratamentul iregularitatilor dentare si faciale. Aceasta se ocupa cu studiul si tratamentul malocluziilor dento-faciale (muscaturilor incorecte), care pot fi rezultatul pozitiei incorecte a dintilor sau a oaselor sau incongruentei arcadelor dento-alvelolare. Bracketsii, aliniatoarele si alte tipuri de aparate ortodontice sau ortopedice sunt utilizate pentru corectarea anomaliilor prin miscarea dintilor si a oaselor.

In cazul copiilor, un aparat dentar poate corecta in perioada de crestere inconcordantele maxilarelor, poate sa ghideze eruptia dintilor permanenti cat mai aproape de pozitia lor corecta, in asa fel incat, in momentul in care toti dintii permanenti au erupt, sa diminueze timpul necesar unui tratament ortodontic ulterior.

In cazul adultilor, un aparat dentar poate corecta atat pozitia incorecta a dintilor, cat si ocluzia - muscatura. In multe cazuri, tratamentul ortodontic este necesar pentru pregatirea preprotetica, pregatirea chirurgicala, repozitionarea dintilor in vederea punerii unui implant dentar sau pentru stabilizarea ocluziei in cazul pacientilor cu afectiuni parodontale de la moderat la sever.